25 Temmuz 2016 Pazartesi

Sütü Azalan Bir Annenin Dramı

Aç bu çocuk.

Çok aç ondan ağlıyor.

Aç. 

Aç olmasa bu kadar ağlamaz.

Ağlıyor arkadaş. 

Dişleri ağrıyor, ağlıyor. Uyumak istemiyor, ağlıyor. Daha yatağına gitmek için koridoru döndüm mü başlıyor ağlamaya. 
Anlıyor tabi uyanık. 

Her ne kadar kabul etmek istemesem de ağlamasının bir numaralı sebebi aç olması gerçekten. Bu zamana kadar iyi idare ettik aslında. 

Çok da düşünmedim ya sütüm yetmezse diye. Biliyorum ki bu işi ne kadar kafaya takarsan o kadar gider bu süt denen.

Nirvilyo' nun 5 aylık hayatında bu süt dalgalanmalarını ara ara yaşadık. Bunun en büyük çaresi sık sık emzirmek, hep emzirmek. Sorun da burada. Büyüdü ya hanımefendi, bakacak o ses nereden geldi, yanından geçen kimdi, masanın üstündeki neydi...vel hasıl hoş geldin meme savaşları!

İşin bir de biberon boyutu var tabi. Bebeniz benimki gibi az ve sık besleniyorsa en azından bir öğün ne yediğinden emin olmak için gece öğününü hiç değilse biberonla veriyorsunuz. Bunu bir kaç öğünde daha yaptın mı haspam alışıyor rahata, emmek zor geliyor. Sonuç: Aç bir Nirvilyo bebesi.

E peki ne yapacağız? Önce içtiğim su miktarını daha da arttırdım. Sağa sola koşturmaktan unutabiliyorum gün içinde.

Sonra yediğim yeşillik miktarını arttırdım.

Gittim Mami Power aldım (maltlı bir emzirme içeceği), her gün bir tane içiyorum. Akşamları da rezeneyi yapıştırdım mı, o süt buraya gelecek arkadaş!

Tabi bir de bol bol emzirmeye çalışıyorum. 

Bakalım bu şekilde başarıya ulaşacak mıyım göreceğiz.




2 yorum:

  1. Keske bunu daha once okusaydim. Cok onemli bir sey yazmissin, az ve sık besleniyor diye. Bunu benin doktorum ustune basa basa soylemisti; "Saat aralarini ac. Aglasin, beklesin mumkun okdugunca oyala. Sutun biriksin iyice. Iki saati once iki bucuk sonra uclere dortlere cikar. Ve en onemlisi, sutu icti, artik baktin gelmiyor saninca dibindekini birakiyorsun, birak bi sure bos emsin, 5-10 dk icinde dipte kalan yagli sut gelecek ve cok besleyici" demisti. Takviye tabii ki yap ama bunu da dene canim istersen. Oyalama taktigi. Bir de hurma ye bol bol, salatana da bas dereotunu. Bunlar anne tavsiyeleriydi ben denedim yaradi. (rezene daha cok sakinlestirmeye yariyormus)
    Opuldunuss, sutunle kal..

    YanıtlaSil
  2. Keske bunu daha once okusaydim. Cok onemli bir sey yazmissin, az ve sık besleniyor diye. Bunu benin doktorum ustune basa basa soylemisti; "Saat aralarini ac. Aglasin, beklesin mumkun okdugunca oyala. Sutun biriksin iyice. Iki saati once iki bucuk sonra uclere dortlere cikar. Ve en onemlisi, sutu icti, artik baktin gelmiyor saninca dibindekini birakiyorsun, birak bi sure bos emsin, 5-10 dk icinde dipte kalan yagli sut gelecek ve cok besleyici" demisti. Takviye tabii ki yap ama bunu da dene canim istersen. Oyalama taktigi. Bir de hurma ye bol bol, salatana da bas dereotunu. Bunlar anne tavsiyeleriydi ben denedim yaradi. (rezene daha cok sakinlestirmeye yariyormus)
    Opuldunuss, sutunle kal..

    YanıtlaSil